Kalmar FF

Ännu inte klart med ny KFF-brasse

I lördags avslöjade Expressen namnet på Kalmar FF:s tänkta stjärnbrasse – och att affären i stort sett är klar. – Det var mycket i den artikeln som var fel, säger KFF:s ordförande Johnny Petersson.

Kalmar FF

Enligt kvällstidningen utpekades 21-årige Jael Ferreira Viera från Bahia som KFF-spelare de kommande fyra åren.
– Jag kommenterar inga namn men det var mycket i den artikeln som var fel. Vi är i dag inte överens om ett avtal med någon brasse och innan vi är det kommenterar vi ingenting, säger Johnny Petersson.
Mycket talar dock för att det är just 21-årige Jael som KFF förhandlar med just nu.
Barometerns kontakter i Brasilien bekräftar att den 185 centimeter långe och 84 kilo tunge anfallaren kopplas ihop med en flytt till Sverige och Kalmar.
Jael finns dock inte under OML:s vingar utan den brasilisnaka agentfirman jobbar istället på att – mot provision – hitta lösningar med den stora firma som äger många brasilianska spelare, däribland Jael.
21-åringen, som kommer från provinsen Mato Grosso och är av indianskt påbrå, har gjort lite av en kometkarriär i Brasilien under 2009 och fått många klubbar intresserade.
Jael upptäcktes ganska sent, som 17-åring, av storklubben Fluminense dit han flyttade och fick proffskontrakt.
Därefter hamnade han i Cricuima där han gjorde succé och såldes därefter vidare till serie A-klubben Athletico Mineiro där han fick spela sex matcher.
Under 2009 placerades han i serie B-klubben Bahia där karriären tagit ordentlig fart. Efter några tveksamma inledningsmatcher växte han ut till en målskytt av rang. Tio mål på 18 matcher blev slutfacit – blott elva matcher var från start.
Jael Ferreira Viera beskrivs som en stark forward med bra skott och fin passningsfot.
Han har mestadels spelat som central forward men har också använts på andra offensiva positioner.
Kalmar FF hoppas kunna göra klart affären inom en vecka.
Under helgen har det också förhandlats vidare med Ricardo Santos. Fortfarande är inte detaljerna i tvåårskontraktet klara och Ricardo lär inte dyka upp på KFF:s försäsongsstart i dag.