Insändare

Vi vill inte betala dubbelt för värmen

Vi ses i tingsrätten ,

Vi hyresgäster som bor i Torsås Bostads AB:s lägenheter på Badhusgatan i Torsås har begärt hyresrabatt under arbetets gång med byte av värmeledningar.

Värmen har därför varit avstängd hela augusti till den 13 oktober.

Men vd:n och en underordnad på Torsås Bostads AB tycker; ”klä på er om ni fryser, något avdrag på hyran kommer inte på tal”.

Ändå fick jag ett värmeelement på 2 000 kW efter påtryckningar som håller värmen mellan 17 och 18 grader. Men på toaletten var handdukarna fuktiga, på fönstret rann fukten. Det är en skam att behandla sina hyresgäster på detta sätt.

    Det ska stå i upphandlingen vem som ska stå för värmen under arbetets gång. TBAB eller entreprenören - men där står inget skrivet.

    Då är det TBAB som är skyldiga att betala för värmen och inte vi hyresgäster, för värmen ingår i hyran. Inte ska vi betala två gånger för värmen?

    Däremot har hyresgästerna på Karlavägen i Torsås beviljats en hyresrabatt på fem procent tills deras balkonger är inglasade. Men de behöver inte sitta och frysa.

    Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.