Insändare

Vi pedagoger gör skillnad varje dag

Insändare ,

Replik på insändaren: ”Pengar viktigare än barnens trygghet.

I tisdagens tidning gick det att läsa en insändare från en ledsen pedagog som tar sig friheten att beskriva hur samtliga förskolor i Kalmar ser ut.

Det finns flera sakfel i texten. Det står att det inte finns full bemanning från 06.00- 19.00 vilket det naturligtvis inte kan vara då alla barn inte finns på förskolan från 06.00-19.00.

Full bemanning har vi 09.00-14.00 då samtliga barn finns på plats. Vi har på våra förskolor en bra personaltäthet och hög andel förskollärare.

Att beskriva att det inte finns tid att se varje barn, att läsa en bok eller bygga lego är inte en beskrivning vi känner igen från våra arbetsplatser.

Vi hinner med att ge barnen en kvalitativ undervisning som innehåller allt från läsning, temarbete, omsorg och lärandemiljöer som på alla sätt tryggar att barnen får vad de har rätt till enligt den läroplan som styr vår verksamhet.

Vi som valt att arbeta på en förskola är välutbildade förskollärare och barnskötare som har ett stort ansvar och stor pedagogisk frihet i att forma vårt uppdrag ett ansvar som vi tar tillsammans med vår ledning på förskolan.

Vi upplever att vi varje dag gör skillnad för varje barns utveckling och lärande, ibland blir dagen inte som vi planerat den men tillsammans hittar vi lösningar som gynnar alla barn i en organisation som är genomtänkt och välplanerad hela dagen där barn och vuxna mår bra.

Christel, Martina, Camilla, Christina, Jeanette, Emma, Anna, Jenny, Anne, Caroline, Mia, Annika, Anette, Mimmi.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.