Insändare

Vi bör vara stolta över Greta Thunbergs insatser

Insändare Artikeln publicerades

Ingen borde blunda eller vara oberörd av de naturkatastrofer som vi upplevt under senaste året. Tusentals människor har omkommit och ännu fler har blivit hemlösa i Asien och Afrika.

I USA vars president inte tror att klimatet förorsakar några problem så dödades många i en förödande skogsbrand och tusentals blev hemlösa.

Vi blev också tydligt påminda av klimatproblemen förra sommaren genom den svåra torkan och skogsbränderna som orsakade enorma förluster för både skogsägare och samhället. Det finns åtskilliga konkreta exempel på att klimatet har påverkats mycket negativt på vårt klot.

Det är mycket glädjande att Greta Thunberg och många andra ungdomar skapar option för vår miljö och klimatet. Vi kan vara mycket stolta över att Greta Thunberg når fram med sitt angelägna budskap över nästan hela världen.

Det är däremot tragiskt och vedervärdigt att hon utsätts för allvarliga hot på nätet av högervridna ansvarslösa personer. Både Kristdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna bör noga se upp med sina högerfalanger.

Inför EU-valet är det viktigt att välja företrädare som är framsynta och bredda att kämpa för en progressiv miljöpolitik som är bra för klimatet. Centerns främsta kandidat Fredrik Federley är ett säkert kort för en framsynt miljö-klimatpolitik. Han är också klok och inser det orimliga i att lantbrukarna ska ta de ekonomiska smällarna av Storbritanniens utträdande ur EU. Fredrik bör få vårt stöd i EU-valet!

Jonathan Johansson

Ann-Mari Johansson

Nybro

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.