Insändare

Varför straffas vi och vad har vi gjort för fel?

Insändare Artikeln publicerades

Vi i personalen på Pinea Hantverk ek. förening i Högsby vill att allmänheten hör våra röster.

Vi alla som jobbar här har byggt upp ett socialt företag som vi själva är ägare till. Vi har gemensamt byggt upp en fungerande verksamhet tillsammans med våra fantastiska kunder som har stöttat och bidragit med sitt stöd.

Vi erbjuder olika slags hantverk såsom renoveringar, hushållsnära tjänster, gräsklippning med mera.

Här jobbar i olika kategorier av människor som av olika anledningar har hamnat utanför samhällets ”normer”, på grund av missbruk, handikapp och så vidare.Men gör det oss till sämre människor?

Har inte vi samma rätt att få känna oss behövda i samhället? Vi känner oss redan åsidosatta av samhället och myndigheter.

Nu har våra bidrag dragits in utan att vi ens får information om det. Vi vet alltså inte om att vi blir arbetslösa. Vi som jobbar här har inte samma chans att få nytt jobb som vem som.

Men arbetsförmedlingen och försäkringskassan kanske har en lösning och kan ge oss en förklaring?

Vi må ha våra svagheter men vi har även våra styrkor och kräver att få information och varför vi ska gå arbetslösa istället för få bidra till samhället.

Som resultat av att våra bidrag ryker blir det svårare att betala löner och alla utgifter som rör ett företag. Detta har lett till en skatteskuld som vi anser inte är vårat fel. Vi har uppfyllt våra uppgifter och bidragit med våra kunskaper tills att vi nu snart står arbetslösa.

Varför straffas vi och vad har vi gjort för fel?

Vi har en person som genom sin egna kunskap och omtanke har dragit igång detta. En person som slitit, brytt sig, värnat, och lett oss igenom vår vardag. Tyvärr får han nu ta smällen efter alla års arbete.

Tack Conny Nyholm för allt du gjort för oss! Utan dig vore vi inte dom vi är idag.

Vi ber allmänheten och hjälp av form av stöttning, visa sitt missnöje till statliga myndigheter och för rätten att få arbeta.

Personalen Pinea Hantverk- ek. förening

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.