Insändare

Vad händer på Oxhagshemmet?

Insändare ,

Öppet brev till Omsorgsnämnden

Genom täta besök på en liten demensavdelning på Oxhagshemmet har jag fått god inblick i den dagliga verksamheten på avdelningen. En fantastisk personal - kanske i minsta laget -som med begränsade resurser försöker skapa en god stämning bland såväl vårdtagare som oss anhöriga. Eftermiddagskaffet är en högtidsstund med bl a allsång och skivlyssning vid "köksbordet".

Men nu är det några saker som oroar såväl personal som vårdtagare - flyttningen till Vänskapens Hus (ofrånkomlig), signaler om splittring av avdelningar, byte av personal t o m kontaktperson - samt införande av delade turer. Delade turer för personalen - ett elände som man lyckades få bort för några år sedan!

Bäste Mikael Ländin - nu hoppas jag och många med mig - att få ett klart svar på ovanstående rykten.

Allan S

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.