Insändare

Trött på denna Stockholmsfixering i SVT

Håkan Klasson, Söderåkra ,

Hur centralt styrda är vi egentligen i Kalmar med omnejd av SVT och dess läge i Stockholm?

En TV kanal som ska vara rikstäckande. Såg i söndags tre nyhetssändningar från Sveriges Television, SVT, där ett av de viktigaste inslagen i varje sändning var att bostadspriserna i Stockholm hade rasat med fyra-fem procent den senaste tiden.

Är detta en så prioriterad nyhet i en rikstäckande kanal, som vi betalar för via tv-licensen, med begränsad sändningstid? Är Stockholm det viktigaste för oss landsortsbor?

Priserna för bostäder har i Stockholm nått skyhöga värden och så tar man upp att de rasat fyra-fem procent. Vilket nyhetsvärde har detta?

Om samma sak skett i Kalmar med omnejd är det knappast troligt att det ens kommer med i Smålandsnytt. Skärpning SVT!

Om detta är en viktig nyhet bör det i så fall tas upp i ABC-nytt och inte i Aktuellt/Rapport. Att man dessutom intervjuar en stenrik fastighetsmäklare som verkar förlora någon procent i ersättning vid en försäljning går över allt sunt förnuft från SVT.

Jag förutsätter att som boende utanför Stockholm få de viktigaste inrikes och utrikes nyheterna presenterade av SVT. Vi landsortsbor betalar lika mycket i TV licens som 08-orna.

Att dessutom intervjua en lägenhetsinnehavare som beklagar att en lägenhet i Vasastan gått ner med upp till en halv miljon kronor kan väl inte vara av riksintresse?

SVT! Det är en ganska stor del av Sveriges befolkning som tittar på Aktuellt/Rapport och som inte bor i Stockholm.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.