Insändare

Trafiksituationen på Ängö måste förändras

Insändare Artikeln publicerades

Trafiksituationen på Ängö. Sparregatan är en raksträcka med 5 gatukorsningar- En fotbollsplan och en lekplats intill mycket välbesökta av familjer med små och stora barn. Bilar, mopeder, motorcyklar, fraktfordon och husvagnar framförs i en alltför hög hastighet.

Vart har hänsynen till sin medmänniska tagit vägen? Vi som bor i fastigheterna längs denna vältrafikerade gata blir ständigt störda dygnet runt av avgaser och höga motorljud.

Trafiksituationen är besvärligt på Ängö menar insändaren.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Trafiksituationen är besvärligt på Ängö menar insändaren.

Vår sömn blir negativt påverkad av detta och vakentiden blir stressande. Särskilt besvärande är detta under sommarhalvåret då fönsterna måste vara öppna. Trafiken är också tätare sommartid på grund av fler gäster till privatpersoner, till Ängö hamn, badgäster till Kindbergs udde och den stora nya parkeringsplatsen. Fasader, fönster, bilar blir nedsmutsade av partiklar och damm från gatan.

Vid den norra infarten till Ängö står en 30-skylt. Om man har svårt att förstå eller inte vill förstå att det finns en anledning till lägre hastighet, bör man nog inte ha körkort?

Forskare som framträtt i massmedia har gång på gång poängtera de negativa effekter avgaser och höga ljud har på människan. Särskilt påverkas barn för att de inte har färdigutvecklade lungor och hörsel.

Kommunen hade i tre veckor satt upp två hastighetsmätare men då man förstod att fordonen inte registrerades brydde man sig inte om detta. Det blev ingen effekt. Två skyltar om varning för barn ta hänsyn är uppsatta åt varandra hållet. Man kan dessutom iaktta barn på fotbollsplanen och lekplatsen.

Är vårt samhälle befolkat av jagmänniskor? Det är som när små barn tänker: när pappa (polisen) inte ser gör jag som jag vill.

Att hålla oacceptabla hastigheter. är lika farligt som knark och alkohol. Man spelar roulett med sin medmänniska. Man kan åstadkomma död i samtliga fall.

Trafikpolisen är till för att skydda medborgarna både psykiskt och fysiskt Medborgarna betalar gm sina skattepengar, polisernas löner. Vi har rätt till skydd

Det måste bli en förändring.

Plågad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.