Insändare

Toppen Topp 30!

Insändare Artikeln publicerades

Det sägs att varje tillfälle till beröm skall utnyttjas. Fredagen den 12 april genomfördes vårens morgonmöte Topp 30 på Kalmarsalens Glasveranda.

Näringslivschef Thomas Davidsson inledde med hur man stärker företagsklimatet i Kalmar kommun. Han hann också med att presentera några nyanställda chefstjänstemän i kommunen. Med hjälp av Åke Andersson från Destination Kalmar fick vi veta det viktigaste om pågående positiva utveckling i Kalmar. Så följde redovisningar av ett antal inbjudna företagare och företagsrepresentanter.

Professor Bo Bergbäck informerade om Linnéuniversitetets flytt till Kalmar centrum. 2020 är ett stadsintegrerat universitet ett faktum. Tänkbara planer på flytt av järnvägsstationen till bortom Bragebron avvisades bestämt. Länsförsäkringar arbetar långsiktigt på en hållbar framtid. Infomaker Scandinavia har blivit stort och fått amerikanska ägare. Yaskawa Nordic samordnar internationell kompetens med lokala möjligheter och behov. Som avslutning gavs en initierad makroekonomisk analys av nuläge och en framtidsprognos.

Det blev sammanfattningsvis ett vitalt möte på effektiva 90 minuter. De cirka 170 åhörarna lyssnade uppmärksamt och verkade uppskatta mötet. Jag har förstått att insändare inte ska vara någon form av tack. Men jag hoppas få ett befogat beröm publicerat.

Birger Jägtoft

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.