Insändare

Tjustbanan är ett totalt haveri

Ulf Andersson ,

Tänk att jag skulle få rätt. Jag konstaterar att 2017 blev ännu ett uruselt år med Tjustbanan då drygt vart tredje tåg ställdes in.

Nu dyker Katharina Seijsing basenhetschef för linjetrafik inom KLT upp och börjar försvara den usla situationen för banan i Västerviks Tidningen.

Bromsfel på en vagn, banan har varit avstängd för underhåll och ett tåg körde på ett träd. Alla dessa bortförklaringar kan göras oändliga. Vi har hört detta förr.

Jag anser att det är ett totalt haveri för Tjustbanan. Samtliga i ledningen och även den politiska gruppen bör bytas ut.

Kanske man skall lägga ut hela KLT till försäljning på den privata marknaden. KLT:s ledning har under en rad av år lagt ekonomiska resurser på en dyr och icke fungerande organisation.

KLT:s ledning behöver inte riskera livhanken. Inom den offentliga världen fungerar det som så att om man har misskött sig så skyller man på; ”detta har vi inte kunnat förutse”, "vi måste bli bättre", ”ett tåg körde på ett träd” eller "vi tillsätter en utredning" och en massa andra floskler.

I ett privat aktiebolag är det styrelsen som har aktieägarnas uppdrag driva företaget. Den kan med omedelbar verkan avsätta en verkställande direktör som misslyckats med sitt uppdrag. I förlängningen kan både styrelse och vd räkna med att bli avskedade.

Vi röstberättigade har ”bolagstämma” vart fjärde år då får vi välja vilka politiker som vi vill ha. Jag tycker att Kalmar läns invånare inte skall behöva dras med en sådan inkompetent styrelse och politisk ledning som uppenbart saknar förmåga att leda detta sorgebarn KLT.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.