Insändare

”Skräpet” används för den nya liften

Insändare ,

Om anklagelserna mot Hjortberget.

I tidningen den 10 april tog vi del av en anonym insändare som bland annat menar att Hjortberget förstörs av alla tippmassor. Vi vill snabbt och öppet bemöta alla dessa felaktigheter!

Arbeten med utfyllnad av toppområdet har skett enligt ett godkänt mark­lov. Detta är främst förberedelser för en ny lift som kräver ett större avplanat område.

På toppen vill vi så ­småningom även uppföra grillstuga och ett 15 meter högt utkikstorn.

Det är verkligen självklart för oss att hela området ska återställas så att det blir så fint som möjligt och kan uppskattas av alla invånare.

Vi vill också informera om att vi har en teknikbacke där olika redskap finns för skid- och bräd­åkare.

För den omedvetne kan det tyckas att det är ett skrotupplag, men rails, tunnor och även kabeltrummor ingår som en del i utrustningen.

Angående förvaring av lös egendom så har vi nyligen erhållit bygglov för ett förrådstält. Insamling för en ny lift i Hjortberget pågår för fullt.

Vi är tacksamma för all fantastisk hjälp som vi kan få i vår ideella strävan att utveckla Hjortberget som friluftsanläggning.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.