Insändare

Skogen i Oxhagen har offrats helt i onödan

Byggnation Artikeln publicerades

Enligt ett gammalt talesätt finns det 3 sorters lögner: Lögn, förb… d lögn och statistik. Men det finns fler, nämligen politiska lögner.

Den omtalade och av närboende hårt kritiserade byggplanen i Oxhagen i Kalmar är baserad på lösa antaganden om behov av bostäder och som sedan rubricerats som så akuta att det var angeläget att ta i anspråk mark som tidigare ansetts som värdefullt grönstråk.

Alla aktörer som presenterades i planen försvann och inte ens behovet av studentbostäder är alarmerande i dagsläget, enligt Kalmarhems vd.

Ett ovärderligt och charmigt skogsparti har på mycket lösa grunder offrats helt i onödan och orsakat nästan traumatisk besvikelse bland närboende. För att de styrande ska nå sina politiskt satta mål har vi fått känna på de politiska tumskruvarna. Härskarmetoden har finslipats i detalj och den helt vanliga medborgaren i en stadsdel som saknar så kallade kända profiler har inte en chans att bli lyssnad på.

Och alla ni fullmäktigeledamöter som ignorerade oss och röstade på ett förslag som egentligen var en lögn.

Ett stenkast ifrån ligger den gamla Rifa-tomten som en öken och väntar på byggnation.

 

Berit Alvarsson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.