Insändare

Skamligt beslut om personlig assistens

Insändare ,

Entreprenaden i Kalmar är ett stort hån, att spara pengar på människors livsöden är horribelt.

Vi assistenter måste välja om vi ska lämna jobb vi trivs med och brukare som vi arbetat oss in med och vill jobba med och hos.

Hade min brukare velat ha ett privat företag som sin anordnare så hade hen valt det? Hade jag och mina kollegor velat arbeta på ett privat företag så hade vi väl valt det?

Nu tvingas vi att välja bu eller bä och lämna våra brukare. Hur vi än vrider och vänder oss så har vi oss själva att tänka på, "att det bara är ett jobb" är så svårt att säga men man måste det.

Att välja bort sin anställningstrygghet på grund av sina känslor och dåliga samvete betalar inte våra räkningar.

Det är en skam att ni fullföljer detta, och det påverkar så många människor och många öden.

Hur vi i personalen mår under tiden verkar ni inte bry er om. Kom och arbeta hos oss och våra brukare så ska ni få se vad ni ställt till med.

Arga, ledsna och upprörda assistenter

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.