Insändare

Satsningar i hamnen får inte vara onödiga

Insändare ,

Under andra hälften av 1990-talet informerades vi boende i Torsås kommun om de förträffliga möjligheter som skulle finnas med utökad verksamhet i Bergkvara hamn.

En ny hamnchef hade anlitats och verksamheten skulle frodas. Satsning skedde på muddring, kajförstärkning och en ny tillfartsväg till södra delen av hamnen.

Slutnotan lär ha hamnat någonstans runt 20 miljoner.

Verksamheten tog fart, flera personer fick jobb och vissa år kunde man till och med visa på ekonomiskt överskott.

Idag är tiderna annorlunda. Det kommunala hamnbolaget är sålt och avflyttat.

Men det är inte sunt att låta kajen ligga oanvänd med tanke på de stora investeringar som gjordes.

Torsås kommun borde ta ett rejält omtag och utbjuda Viktoriakajen till uthyrning för det den är till för, lastning och lossning av fartyg. Kanske kan annan hamn eller något bolag hyra kajen och Bergkvara kan åter bli ett levande samhälle.

J. Andersson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.