Insändare

Pengar slösas bort på idrottens altare

Insändare ,

Ingen som läser tidningen har kunnat undgå nyheten om att Kalmar kommun köper Guldfågel Arena.

Pengarna, cirka 263 miljoner, tas från den ”gemensamma kassan", det vill säga skattemedel.

Det är nästan 7 000 kronor per skattebetalare, eller utdelat till Kalmars pensionärer, cirka 20 000 per person.

Varför har idrotten fått denna status i samhället? Det finns ingen annan frivillig aktivitet, utöver politiken, som ”får” så mycket pengar från den gemensamma kassan.

Jag skrev ordet ”får” inom citattecknet för att påminna läsaren om att bakom ordet ”får” ligger ordet ”tas”. Pengarna tas från den gemensamma kassan.

Egentligen borde vi skattebetalare sätta en övre gräns hur mycket politikerna tillåts ta ur den gemensamma kassan utan att folket har fått säga sitt. Jag hoppas att kalmarbo kommer ihåg detta på valdagen. Rösta bort politiker som slösar bort pengar på idrottens altare.

Vesa Annala

Smedby

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.