Insändare

Parkeringsavgifter i girighetens namn

Insändare Artikeln publicerades

Införandet av betal­parkering längs Kämnärsgatan, Fogdegatan med flera gator har skapat ­parkeringsproblem som tidigare inte fanns.

I fastigheterna mellan Borgmästaregatan och Norra Vägen finns ­verksamheter som ­sysselsätter ett stort antal människor. Trots detta gick det nästan alltid att hitta en parkering.

De boende i området bör inte heller haft större problem med parkering då platserna nyttjades vid olika tider.

Efter kommunens ­obstruerande står nu ­parkeringsytor tomma längs med gatorna.

Nu har kommunen ­infört begränsning av ­parkeringstiden till två timmar på Hantverkaregatan, Rådmansgatan och Timmermansgatan. ­Numera står dessa i stort helt tomma. Det är ett slöseri med skattebetalarnas gemensamma egendom.

Som anledning till tids­begränsningen anförs skäl som: ”Att det infördes två timmars parkering på ­Getingen är ett beslut som togs av kommunen tillsammans med de boende eftersom det blev en trafikfara i området med alla bilar som parkerades där”.

Åtgärden kan inte uppfattas som något annat än ett direkt beställningsjobb från de boende i villa­området, som uppen­barligen vet vem och hur man ska påverka inom Kalmar kommun.

Parkerande Skattebetalare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.