Insändare

Oro för att Kallis ska offras för annat

Insändare Artikeln publicerades

Det gamla anrika Kallis, Kallbadhuset i Kalmar, har länge varit i behov av en upprustning.

Finns det en dold agenda när det gäller Kallbadhuset? frågar sig insändarskribenterna.
Foto: Peter Karlsson
Finns det en dold agenda när det gäller Kallbadhuset? frågar sig insändarskribenterna.

För några år sedan kontaktade flera av oss fritidsförvaltningen med krav på att anläggningen måste förbättras. Naturligtvis hände inget.

Den som är lagd åt det konspiratoriska hållet fick istället se andra satsningar, bland annat med ett ”bombande” kommunalråd som invigde den nya bryggan vid Norrlidsbadet.

Efter förnyade påstötningar i början av sommaren fick vi beskedet att ”ni får göra det på frivillig basis”. Nåja, det var ju bättre än ingenting tänkte några av oss.

I sin stora nåd tillhandahöll kommunen arbetsverktyg och färg så att den trista fasaden mot Tjärhovsvägen skulle få ett anständigt yttre, Men gavlarna fick vi inte ge oss på.

”Det är för farligt och vi på kommunen kan få stora problem om det händer en olycka där vi tillåtit frivilliga att utföra arbetet”.

Arbetet är nu utfört, till mångas stora glädje. Men det som ser bra ut riskerar ändå att bli en pyrrhysseger. Vi som gjorde jobbet fick uppmaningen att inte lägga ner för mycket energi,. ”Byggnadens skick är ändå inte bra”, var kommentaren från fritidsförvaltningens egen personal.

I samma veva fick vi också veta att det är fastighetskontoret som äger byggnaden, men hyrs ut till fritidsförvaltningen. Dock ville fritidsförvaltningens personal på plats inte avslöja hyran. Man kan ju undra vad som händer med dessa pengar. Långsiktigt underhåll av kommunens byggnader går de inte till i alla fall.

Under arbetets gång var det ju oundvikligt att det blev smutsigt på framsidan. Vi hade inga verktyg tillgängliga för att åtgärda detta.

Men under en rast fick en av oss syn på en kommunalarbetare i närheten med rätt verktyg i handen. När vederbörande, som jobbade på fritidsförvaltningen fick frågan om han kunde offra tio minuter på att snygga till blev svaret; ”det är inte mitt ansvarsområde”.

Man kan således undra över ett par saker.

•Bristen på serviceanda inom kommunen. Genomsyrar den andan alla kommunens anställda?

•Finns det en dold agenda när det gäller Kallbadhuset? Det ska ju byggas en gångled ut till Lotsutkiken verkar det som. Ska Kallbadhuset offras i den satsningen?

Hans Malmgren

Mats Sonesson

Mats Engqvist

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.