Insändare

Omsorgen på södra ön skapar trygghet

Insändare ,

Jag har under snart ett år haft förmånen att på nära håll se hur hemtjänsten på södra Öland fungerar.

För ett år sen stod det klart att en mig närstående snart 90-åring behövde hjälp för att han skulle kunna bo kvar i sin stuga. Arbetsterapeut, sjukgymnast, biståndshandläggare kom hem och såg vad som behövdes och fixade utan krångel rullator, spisvakt, larm, med mera.

Hemtjänsten är ”redigt rejält folk ” och inte fler än att det går att hålla reda på vem som kommer. De ser vad som behövs, är glada och tillmötesgående. De tar ansvar och larmar om något inte fungerar eller är ovanligt.

Jag har under mina besök mött dem och vill ge Mörbylånga kommuns omsorgspersonal en eloge för ett gott bemötande och professionella kunskaper.

När jag åker därifrån känner jag mig trygg i förvissningen att han får den tillsyn han vill ha och behöver.

Fastlänning

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.