Insändare

Öland behöver ingen motorväg

Insändare Artikeln publicerades

När Ölandsbron skulle byggas var vi många som blev bekymrade.

Inte bara för alla turister som skulle komma dundrande över bron, utan också vad som skulle hända med bönder, skolor och lanthandlare. Och vad hände?

Trafiken ökade förstår mycket, småbönderna lade ner sina gårdar, andra satsade på jättestora djurbesättningar, många köpcenter växte upp, lanthandlar lades ned, liksom skolorna.

På vägarna blev det allt farligare att cykla.

Bygg gärna nya hus, men sprid dem över ön så att byarna lever upp igen med skolor och butiker. Förslaget att göra motorväg, ja det kan väl kalla den, mellan Algutsrum och Rälla kan ni lägga ned! Turismen ska anpassas efter Öland och inte tvärtom.

Öland är tillräckligt förstört som det redan är. Rädda det som räddas kan.

Barbro Lindgren, Glömminge

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.