Insändare

Nedskräparna bör städa efter sig själva

Insändare ,

Redan i förskolan får barnen lära sig att plocka undan leksakerna vid dagens slut, att städa efter sig.

Det är en lärdom som det kanske är meningen ska vara livet ut. Hur är det nu med det?

En vandring på Hamngatan i Oskarshamn, som för övrigt lämpar sig utmärkt för promenader med sin milda havsluft, störs ögat av allehanda skräp och mängden av cigarettfimpar.

Och det är vuxna människor som åstadkommer detta! Bör de sättas i förskola?

Kanske restaurangägarna kan pränta in i sina gäster lärdomar om renlighet eftersom de glömts bort sedan barnaåren.

Det vore lämpligt med en städdag dagen efter en hejdundrande festkväll på krogen. Det bör gästerna själva göra. Jo, ty inte ska väl andra städa efter dem?

Tag lärdom av förskolebarnen, de städar efter sig själva.

Det är inte enbart Hamngatan som bör stå vid skampålen. Inne i centrum, utanför självaste Flanaden, ser det för bedrövligt ut ibland.

Men någon som har rent och snyggt utanför sin restaurang är Jojjen. Han sopar och plockar fimpar nitiskt. Även ut på gatan sträcker sig hans renlighetsiver.

Är inte vuxna människor kapabla att lära sig slänga fimpar och annat skräp i papperskorgar eller ta med sig skiten hem?

Tag lärdom av förskolebarnen!

Aino Samuelsson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.