Insändare

När det kommer till kritan har ingen tid

Insändare ,

Föreningar har funnits i alla tider. Vem som gör vad och vem som arbetar mycket i föreningen skiljer sig mycket inom och i de olika föreningarna.

Vissa personer verkar vara rädda för att jobba och hjälpa till. De kanske tror att saker och ting löser sig av sig självt och förstår inte riktigt hur mycket tid andra i föreningen lägger ner på olika projekt.

De tror kanske att pengar kommer in till föreningen från ingenstans. Så fort en förening ska arbeta för att samla in pengar, så är helt plötsligt många upptagna och kan “tyvärr” inte hjälpa till.

Man säger att man inte har tid med att hjälpa till, men det stämmer oftast inte. Det är ju helt hur man prioriterar i sitt liv och hur engagerad/bekväm man är.

Jag har ett bra exempel på när folk är bekväma:

Tvärskog har en utomhusis, som brukar vara oerhört fin om kylan håller i sig. Men när det gäller att spola denna is och hjälpa till och skotta av den efter en dags skridskoåkning då blir det helt plötsligt jättejobbigt för en hel del av åkarna. Många kan “tyvärr” inte hjälpa till.

När någon tar fram en snöskyffel eller en isskrapa och tänker skotta av isen så får ju ganska många helt plötsligt panik och kan inte hjälpa till. De måste omedelbart hem för att maten står på bordet just i denna sekund.

Man kan få höra kommentarer som: “Jag är inte här för och skotta, jag är här för att åka”.

Då blir man inte precis jätteglad för att man lägger ner mycket av sin fritid i en förening när andra tänker så.

Jag tycker att de som är rädda för att hjälpa till ska tänka om och istället ställa upp. Ju fler man är som hjälps åt desto fortare går det.

Den som säger att hen inte har tid kan ju börja med att kolla över sitt schema och ta reda på var den lägger sin fritid.

Tid för att hjälpa till i föreningar eller på annat sätt har alla personer, och om man räknar ut hur mycket tid som var och en behöver “offra” så blir det i alls så många timmar om alla är aktiva i föreningen och jobbar efter bästa förmåga.

Irriterad men hoppfull

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.