Insändare

Miljöförstöring när papper slösas i skolan

Insändare Artikeln publicerades
”Men  alla lärare kör över oss med papper och förstör vår fina natur där vår framtid finns. Vår framtid ligger i naturens händer och ni förstör den”, skriver dagens insändare.
Foto: Frank Rumpenhorst
”Men alla lärare kör över oss med papper och förstör vår fina natur där vår framtid finns. Vår framtid ligger i naturens händer och ni förstör den”, skriver dagens insändare.

Lärare förstör vår framtid när de överöser oss med papper. Det kan låta överdrivet, men det är så jag ser det.

Lärare i min omgivning ger ut häften med tio sidor där det står information inom ett område eller ett prov, en massa papper som elever inte använder. Ett bra exempel är från min egna klass där vi är 33 stycken elever får vi då ett häfte med tio sidor i blir det 330 sidor med papper i enbart i en klass. Tio sidor som elever inte läser för att vi har Classroom på datorn där all information står som vi behöver.

Dessa 330 sidorna slängs i korridoren, glöms i klassrummet och läggs i högar. De högarna blir bara större och fler, högarna dammar och till slut så slänger någon högarna.

“Men vad gör det, de kan återanvändas” tänker kanske någon av er, men då vill jag be er tänka om. Papper kan man inte användas om igen i all evighet för att det blir sämre för varje gång man återanvänder. Enligt mina tankar är detta helt idiotiskt, varför ser inte ni lärare att vi elever inte använder era papper.

Tycker ni att det är bra att det ligger papper överallt, eller hatar ni rektorn så ni vill att skolan budget ska gå till papper. För den mängden papper som ständigt väller över oss måste kosta mycket pengar. Jag kollade på vädret igår på Smålandsnytt och zoomade man in riktigt mycket så kunde man se att det regnade papper över Vasaskolan.

Jag tycker det är hemskt att få se så mycket fina råvaror som trä bara gå till spillo. Jag älskar trä, det är en helt fantastisk råvara som man kan göra fantastiskt mycket med. Det är hemskt också att vi hugger ner så många bostäder för alla djur och kryp som finns i naturen.

Vår NO-lärare som håller på att utbilda oss i att man inte kan återanvända papper i all evighet och alla nackdelar med att vi bara slösar bort en massor av papper. Men även hos den läraren får vi en ofantlig mängd med papper varje dag. Det är dubbelmoral om något här i världen. Jag brinner för miljön, jag gör små myrsteg varje dag för att få min vardag lite grönare för mig och min framtid. Men alla lärare kör över oss med papper och förstör vår fina natur där vår framtid finns. Vår framtid ligger i naturens händer och ni förstör den. Ni ärver inte er jord från era föräldrar utan ni lånar den av oss, era barn!

Jag hoppas att ni lärare förstår att vi snackar om vår framtid, detta händer nu, detta är på riktigt.

Jag kommer aldrig att ge upp kampen om min framtid och mina framtida barn.

 

Tindra Magnesjö

Klass 9A

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.