Insändare

Metoo kan stärka vår demokrati

Göran Salomonsson ,

De många Metoo-upproren visar en skrämmande verklighet.

Samtidigt är denna omfattande kvinnorörelse väldigt positiv. Den har stor betydelse nu och kommer att få det i framtiden. Grundregeln om kvinnors och mäns lika värde blir starkare. Det är viktigt i en demokrati.

Det avskyvärda herraväldet med trakasserier, övergrepp och våld måste upphöra. Mot dessa sexhuliganer finns nog en klar majoritet av män som skäms över sina "bröder".

Rätten till och respekten för kroppslig integritet måste etableras redan i förskolan. Varje familj, skola, förening och arbetsplats måste ta ansvar för att denna grundläggande mänskliga rättighet respekteras nu och i framtiden.

En klok man. Sokrates, sa följande. "Om kvinnan en gång blir likställd med mannen blir hon honom överlägsen."

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.