Insändare

Med vilken rätt - mot min dotter?

En tonårsmamma i Kalmar ,

Hon var så vacker den kvällen när hon åkte hemifrån. Min dotter.

Det vackra kom som en styrka inifrån och jag njöt av hennes ansikte som lyste av glädje och självförtroende.

Mannen som sedan ställde sig i hennes väg valde att demonstrera sin makt genom att använda sin muskelstyrka för att kunna låta sina vidriga händer röra sig till ställen på hennes kropp som bara var hennes.

Trots att han lärt sig flera ord på svenska var orden SLUTA och NEJ inget han förstod.

Den natten var mitt hämndbegär så vansinnigt.

Jag ville förstöra det du förstört. Jag ville skada dig så mycket.

Men jag gjorde inte det. För jag står inte över lagen. Jag tolkar den inte som jag vill. Jag har impulskontroll. Jag skyller inte på fylla eller på att jag trodde att du ville och jag skulle ju bara leka lite…

Men jag har fortfarande en eld som brinner och dunkar i mitt bröst. Jag drömmer på natten och jag tänker på dagen och elden blir som en dunkande melodi med ord som måste ut:

Låt alla döttrar, systrar, väninnor och kvinnor gå i fred. Respektera deras vackra kroppar och låt deras ansikten lysa.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.