Insändare

Lunch med ministern viktigare än våra frågor

Insändare Artikeln publicerades

I måndags var det "informationsmöte" på äldreboendet i Påskallavik mellan klockan 10.00 och 10.45 dit bland andra äldre och jämställdhetsminister Lena Hallengren inbjudits.

Övriga gäster var kommunalrådet Andreas Erlandsson, enhetschef Katarina Bredhammar, socialnämndens ordförande Anita Hultgren och sjukgymnasten Mariela Halvarsson.

Man undrar hur de hade tänkt sig att det programmet skulle hinnas med på 45 minuter!

Mötet började med att alla presenterade sig. Sedan tog sjukgymnasten Mariela Halvarsson över och tillsammans med de inbjudna, försökte de få igång ljudanläggningen vilket misslyckades totalt.

Nåja. Det spelades latinamerikanska rytmer, på en mobiltelefon, för ett 40-tal mer eller mindre döva pensionärer, som hjälpligt försökte följa med i de rörelser som förevisades.

Sedan höll Lena Hallengren ett cirka 15 minuter långt anförande om pensionärsskatten och bostadsbidraget,tills hon av sin sekreterare blev påmind om att "nu har du bara en minut på dig".

Och så skulle det serveras kaffe och PRO-kören skulle sjunga. Sen trodde nog de församlade att det skulle bli tillfälle att ställa frågor till de övriga inbjudna gesterna.

Frågor om nedläggningen, om flytten av dagverksamheten till kyrkans hus två kilometer bort.

Hur skall de ta sig dit? Ska de köras med färdtjänst. Vad kommer det att kosta?

Det ryktas att det finns lokaler på närmare håll. Har det undersökts? Frågorna är många. Inga svar gavs.

Alla hade helt enkelt valt att tyst och ljudlöst smyga ut och lämna lokalen tillsammans med Lena Hallengren.

Hade man inte kommit hit för att svara på frågor eller var en lunch med Lena Hallengren mer lockande än en massa frågvisa pensionärer som bara gnäller?

Alla närvarande var mycket förvånade och arga över det nonchalanta sätt vi äldre blev behandlade.

Att bara komma hit och presentera sig och visa upp sig, och sedan smyga iväg, var nog inte vad de församlade hade väntat sig.

Man kan gott säga att mötet blev ett stort fiasko från kommunens sida.

De flesta är nog övertygade om, att när det blir dålig anslutning till kyrkans hus så är det en möjlighet att lägga ned dagverksamheten. Man kan ju spara ett antal kronor som kanske kan bli till en ny mauritiusstrand inne i centralorten.

Pensionär

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.