Insändare

Ledningen har stort ansvar för KFF:s misslyckande

Insändare ,
Foto: Staffan Claesson/TT

Är skulden till Kalmar FF:s misslyckande enbart tränaren Magnus Pehrssons?

Kan det vara så, hemska tanke, att spelartruppen inte håller måttet med bara en handfull spelare av allsvensk klass?

I så fall är det knappast tränarens fel att det gått så illa utan i hög grad ett ansvar som ligger på ledningen med många felaktiga och i ett par fall helt vansinniga och extremt dyra spelarvärvningar.

Att tro att man idag kan göra fynd i Brasilien känns minst sagt naivt. Alla lovande spelare där är sen barnsben scoutade av de stora fotbollsklubbarna. Att tro att man på ett par veckors semester skall kunna göra fynd för FF är närmast pinsamt.

Skall man göra fynd utomlands måste man i dag bege sig till de gamla öststaterna, exempelvis Rumänien och Bulgarien.

Men man kan ju alltid börja med att dammsuga efter talangfulla juniorer i fotbollsklubbar i Småland, Blekinge och Östergötland.

Därför anser jag att ledning och styrelse kommit alltför lindrigt undan på tränaren Magnus Pehrssons bekostnad, när det gäller att hitta förklaringen till Kalmar FF:s fiasko i årets Allsvenska.

 

Lennart

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.