Insändare

Låt oss själva ta ansvar för PPM

Insändare Artikeln publicerades

Nu rapporteras om Pensionsmyndighetens reformer av PPM-systemet.

Som blivande pensionär upptäcker jag att jag är helt hjälplöst i händerna på myndigheten. Många fonder rensas bort rutinmässigt, och den enskilde spararens möjligheter att genom kompetens och engagemang bättra sin egen pension kringskärs kraftigt.

I stället kan vi befara att myndigheten, och bakom den politiker, kommer att använda våra pensionspengar för att uppnå allsköns politiska honnörsmål, på bekostnad av det var och en får ut på gamla dagar.

Låt var och en investera sin blivande PPM-pension som var och en vill på eget ansvar. Och låt dem som ännu har förtroende för pensionsmyndigheten stanna kvar inom dess hägn. Då blir alla nöjda. I stället för att som nu sker styra enskildas besparingar efter politiska riktlinjer!

Per Dahl

Lindsdal

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.