Insändare

Lång väntan på att få fiber

Insändare Artikeln publicerades
Det tar tid att få fiber i huset för skribenten.
Foto: LENA EHRING
Det tar tid att få fiber i huset för skribenten.

Jag undrar över något som kan tyckas vara ett lyxproblem men det gör mig ändå upprörd.

Vi har sommarhus på norra Öland. För länge sedan fick vi information om utbyggnad av fiber och kontrakt skrevs på.

I slutet av förra sommaren tog jag kontakt med det företag som ska stå för utbyggnade; IP Only. Min fråga var när man skulle kunna räkna med att allt skulle vara klart. Svaret blev att sista december skulle vi ha fiber huset.

Halva maj har gått och jag tänkte att nu är det dags att reagera på att vi fortfarande inte har det vi blev lovade. När jag efter en timma i telefonkö kommer fram och frågade den som svarade: ”Har de grävt ute på vägen”. Ja! ”Har de grävt på din tomt?” Ja! ”Har de gjort installation i ditt hus?” Ja!

Då talar jag om att det är ju jag som ringer för att få information och inte tvärt om! När kan vi räkna med att det ska vara klart? Svar: Innan nästa årskifte!

Vad har Borgholms kommun för ansvar för att invånarna i kommunen behandlas på ett så nonchalant sätt? Svar: Vi har inget ansvar alls!

Slutsats: IP Only och Borgholms kommun har inget ansvar för att invånare behandlas på detta sätt! Jag tycker det är dåligt!

Hans Jonsson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.