Insändare

Korta öppettider hos hörseltekniker

Hörselskadad ,

Enligt ett nyhetsinslag är det stora skillnader när det gäller utprovning av hörapparat.

Män får oftare två hörapparater, en i vartdera örat. I inslaget sades också att allt fler människor har dålig hörsel och är därför i behov av hörapparat, som är tekniskt känsliga och ofta drabbas av fel.

I Västervik, Vimmerby och Oskarshamn finns det hörseltekniska verkstäder med tekniker som kan laga en hörapparat. Ofta kan det ske medan man väntar.

I Västervik finns en tekniker på plats timmar i veckan, måndagar 8 till 16 och torsdagar 8 till 12. I Vimmerby är verkstaden öppen tisdagar 8.30-12 och i Oskarshamn onsdagar 9-12

I Oskarshamn är väntrummet ofta fullt redan när verkstaden öppnar. Den som kommer senare får räkna med att sitta i väntrummet flera timmar. En hörseltekniker berättade att han en dag i fick jobba i Oskarshamn från klockan nio till två, utan lunch för att hinna med att hjälpa alla.

Nu undrar många hur de kommer sig att verkstaden i Västervik är öppen mer än dubbelt så lång tid som i Oskarshamn. Hoppas någon från landstingsledningen kan förklara denna orättvisa.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.