Insändare

Kappahl går vilse i skyltningen

Insändare Artikeln publicerades

Mitt mål var att uträtta några ärenden men resultatet blev istället att jag åkte hem från stan fruktansvärt irriterad. Orsaken till min irritation var skyltningen i Kappahls fönster.

Jag tror inte att det undgått någon att sommaren är här och med det försäljningen av badkläder. För att visa upp de alternativ för soldyrkare som står Kappahls kunder till buds väljer butiken självklart att skylta med ett urval av sina bikinis och baddräkter. Gott nog så. Det som retade upp mig var hur affären valt att göra detta. På de normativt smala skyltdockorna har man satt bikinis som täcker mer men oftast mindre hud, så som vi är vana att se skyltningen så här års. Dock har Kappahl också valt att inkludera en ”plus size”-skyltdocka i sitt fönster och det är här det blir fel. Min initiala reaktion när jag fick syn på skyltdockan som speglar en ”riktig” kvinna var ”nämen, vad bra!”. Tyvärr var det en mycket kortvarig reaktion som i nästa andetag ersattes av ”hur har vi tänkt här då?”. Den större skyltdockan är klädd i en mycket gedigen, heltäckande baddräkt och har utöver detta även en sarong att skyla sin underkropp med. Tolkningen som jag gör här är att det således är helt ok att visa mycket hud på badstranden om vi samtidigt kan se revbenen, men skulle du råka vara en normalstor kvinna är det bäst att du täcker så mycket som möjligt! Vem vet vad som skulle kunna hända om någon såg en valk, bristning eller lårgrop på badstranden! Har utvecklingen inte nått längre än så här?

Normalstor kvinna (som borde skämmas?)

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.