Insändare

Ingen lyssnar på våra klagomål

Insändare Artikeln publicerades

Under de senaste åren har jag och flera andra gjort flera försök att få kommunen att göra något åt nedskräpningen av sopstationen vid Kläckebergavägen i Smedby.

Vi har efterlyst bättre belysning, övervakningskameror och försökt åtminstone väcka en allvarlig diskussion. Utan resultat. Kommunen behagar inte ens att svara.

Jag har skickat bilder som visar möbler, vitvaror, bildäck, matavfall och allt möjligt bråte som folk slänger vid containrarna. Senast i onsdags tog jag bilder på ett större parti möbler som någon slängt där. Ibland är det nästan svårt att ta sig fram när man kommer med sina egna små, välsorterade saker.

Det har inte blivit bättre trots att vi numera har den nya, stora återvinningscentralen i Smedby. Men icke.

Med sorg i hjärtat får man bara konstatera att befolkningens klagomål saknar betydelse för beslutsfattarna. Ännu mindre bryr kommunen sig om någons trivsel eller vad det ger för intryck för förbipasserande, till exempel människor som kommer till fotbollsplanen eller den nya fina aktivitetsparken.

Johan Persson & co tycks blankt strunta i oss vanliga skattebetalare och vår vardag och fortsätta med sina miljonsatsningar på diverse idrottsanläggningar – något som bara berör en del av befolkningen, de idrottsintresserade.

Vi som försöker sköta oss och sortera vårt skräp rätt får lida och skämmas för det där vidriga skräpstället så nära våra trevliga villaområden, i väntan på att även råttorna hittar sin väg dit.

Det är inte heller bara oss våra lokalpolitiker nonchalerar, utan också användningen av skattemedel – det måste ju kosta enorma summor att ständigt anlita någon firma som får transportera bort skräpet och städa upp.

Hur ska vi vanliga människor bära oss åt för att få vår röst hörd lite grand? Finns det någon som kan ge ett gott råd?

Aila Annala

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.