Insändare

Hur ska våra lärare orka?

Insändare Artikeln publicerades
En lärare blev kallad hora, en annan lärare körde ut eleven. Nu är en lärare polisanmäld för ofredande. Det är upprörande, menar insändarskribenten.
Foto: Hossein Salmanzadeh / TT
En lärare blev kallad hora, en annan lärare körde ut eleven. Nu är en lärare polisanmäld för ofredande. Det är upprörande, menar insändarskribenten.

Jag blir fullständigt vansinnig när jag läser om eleven i Nybro som polisanmält en lärare för ofredande.

Tänk dig själv att först bli tillsagd att lämna ifrån sig mobilen för att behöva använda hela sin uppmärksamhet för att lyssna på sin lärare under lektionstid och som om inte detta skulle räcka bli avvisad från klassrummet för att man kallat sin lärare hora.

Klart man blir kränkt som elev när man har tillrättavisats och avvisats från klassrummet och självklart skall detta polisanmälas. Obs ironi.

Allvarligt talat vart är vi på väg? Hur skall våra lärare orka med dessa oförskämda, respektlösa och självupptagna skitungar som tror att värden snurrar runt dem och som tyvärr har kommit till världen av föräldrar som hejar på och verkar tycka att deras lille Kalle har all rätt i världen att kalla fröken för hora.

Till elevens försvar kan vi väl ändå bestämma oss för att denne inte är riktig färdig i sin utveckling, att han förhoppningsvis kommer att bli en bättre vetande person tack vare kloka och bra förebilder så som till exempel en lärare som visar vägen genom en tillrättavisning.

Men till dig som är förälder till detta barn, om du inte inser nyttan av en tillrättavisat när ditt barn gjort något fel utan faktiskt tycker att det är ok att lärare skall tåla all skit som din och andras ungar kastar ur sig när de försöker utföra sitt arbete, tänk över din föräldraroll.

Du borde tacka läraren som tillrättavisat din son och visat vägen när ditt barn bar sig illa åt. Du borde självklart ta din son och se till att han personligen bad läraren han kallade hora om ursäkt. Du borde fundera på vad du i din föräldraroll kunde gjort bättre och hur du själv skulle reagera om du blev kallad hora på jobbet.

#körkortförattskaffabarn

 

Läs mer om händelsen:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.