Insändare

Höj lönerna - slipp hyrpersonal

Insändare Artikeln publicerades

Jag blir konfunderad när jag läser om kostnaderna för hyrpersonal inom sjukvården.

Region Kalmar län vägrar att höja lönen för personalen och det får till följd att kompetenta arbetare slutar. Sedan betalar man mångdubbelt mer till hyrpersonal, inte sällan samma människor som jobbade där som fast anställda.

Varför inte höja lönen till dem från första början? Ni skulle få ha kvar er personal, minska kompetensutflödet och skapa kontinuitet i verksamheten.

Om ni skulle använda bara 100 miljoner av pengarna som ni slösat på hyrpersonal, så skulle personal kanske stanna kvar med ett leende på läpparna.

Annacarin

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.