Insändare

Hjortberget förstörs av alla tippmassor

Insändare ,

Tog en promenad från Kilen förbi numera före detta natursköna området vid Hjortberget.

Vi fick en smärre chock när vi fick se ett stort berg av stenblock och grovfyll som hänsynslöst tippats mot stora friska träd.

Dessa kommer naturligtvis att dö på sikt. Inga träd kan överleva en sådan misshandel. Hur kan detta vara tillåtet i ett naturvårdsområde?

Vi fortsatte sedan vidare nerför backen och möttes av en beklämmande syn. Detta område har förvandlats till något som liknar ett skräpigt industriområde, med gammalt järnskrot och trasiga kabeltrummor.

Det har tydligen även tippats gammal sand från gatusopning, som är blandat med vägsalt. Detta kommer att lakas ur och rinna ut på närliggande åkrar. Tur att inget matnyttigt odlas på dessa åkrar.

Ett tips till Naturskyddsföreningen och andra naturvänner; ta en titt på denna våldförelse av ett naturskönt område. Detta kanske är ny miljöpolicy i kommunen?

Naturvän

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.