Insändare

Heder åt de som tog hockeyn till Oskarshamn

Insändare Artikeln publicerades

Icke hade IK Oskarshamn hamnat i fokus utan ”Icke”.

Att Oskarshamn hamnat på kartan i ishockey kommer det att skrivas mycket om, så min skrivning kommer att vara lite mer av att ”hylla den som hyllas bör”. Redan tidigt 60-tal greps Per-Erik ”Icke” Persson, av fascination av denna sport, uppenbarligen.

Han får förklara själv vid tillfälle. Det vore intressant att höra. Fadern Be-Ge, som står för Bror-Göte, hade byggt upp ett fortfarande framgångsrikt företag. Man sålde dock ut hyttfabriken till Scania för åtskilliga år sedan, som idag har över 2 500 anställda vilket är det ojämförligt största företaget i Kalmar län. Detta är för mig en helt enastående historia.

Jag tror mig veta att ”Icke” både av företagsmedel och privat satsat på IKO av ideella skäl och det handlar om mycket stora summor, genom 60-talet år. Oskarshamn är begåvat med två andra mecenater med andra inriktningar som i alla tre fallen är med omsorg om sin hemort.

Men nu gäller det ”Icke”. Du bör ha den största möjliga uppskattningen och kan nu glädjas åt att din satsning gav ett fullständigt överraskande resultat.

Heder.

Åke Henning

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.