Insändare

Hälften svarade inte på frågan

SWE=DDR ,

I tisdags kom SCB:s partisympatiundersökning vilken enligt SVT-Text betraktas som en av de mest tillförlitliga opinionsmätningarna. Frågan är vad man grundar detta påstående på då hela 47,1 procent av de cirka 9 000 personer som ingick i undersökningen aldrig svarade på vilket parti de skulle lägga sin röst på om det var val i dag?

Det är precis denna typ av oseriösa opinionsmätningar som ligger till grund för etablissemangets nu mer så "chockerande valresultat" som Trumps vinst i USA, SD:s "oväntade ökningar" och S "överraskande ras" vid våra senaste val.

Frågan är om SCB:s så kallade "mest tillförlitliga sympatiundersökning" ens ska betraktas som en opinionsundersökning då bara hälften av de tillfrågade brydde sig om att svara på frågan?

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.