Insändare

Gratis cykeldäck skulle inte vara fel

Inga-Lisa ,

Man ska väl inte klaga när myndigheterna kommer med förslag om förmåner, men synpunkter kan man väl få ha.

Nu ska vi pensionärer få åka obegränsat med kollektivtrafiken för 100 kronor per månad, inom vissa klockslag.

Men om jag behöver resa på andra tider, då måste jag ju ändå ha ett reskassekort. Hur ställer det sig med "frikortet" om bussen är försenad? Det händer ju lite då och då. Jag tycker förslaget luktar lite valfläsk.

Alla förmåner är väl bra att få. Vi ska tänka på miljön. Därför ska de som köper miljöbilar subventioneras med 60 000 kronor. Har jag fattat saken rätt gäller det bara de som har råd att köpa nya miljöbilar. Eller subventioneras de som köper begagnat också? Elcyklar ska också subventioneras.

Själv är jag frisk och pigg och gillar att cykla. Vi som trampar på av egen kraft är ju ännu mer miljövänliga. Vad får vi? Ett gratis däckbyte per år skulle sitta fint.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.