Insändare

Glorifierande när barn är ute och jagar

Insändare ,

Nu går skam på torra land. Som läsare undrar jag hur man tänker när man glorifierar jägarnas harjakt till "att främja barnens naturintresse"?

I måndagstidning skrev tidningen om Emmabodas jaktlag som bjudit in 2-15-åringar att delta i harjakt där man hetsar hundar till att spåra harar.

Visserligen med vuxna men inte är detta att främja ungas naturintresse utan för att man letar efter nya jägare.

Ska man verkligen i dagens samhälle lära barn att skjuta? Är det verkligen okej att man som 15 åring kan ta licens?

Tidningen väljer att lägga upp bilder från korvgrillning jämte stolt jägare med dött byte som barnen sedan får vara med och flå.

Att vårdnadshavare beklagar sig över barns våldstendenser och att de saknar empati ska man bara hålla tyst med i dessa kretsar.

Snart går det väl så långt att jaktlaget får bidrag från kommunen för att anordna såna här event. I fortsättningen kan jag bara hoppas på att Barometern väljer bort vapenintresse som riktas mot ungdom utan att man visar upp och skriver om ansvarstagande jägare.

Camilla Nilsson, Kalmar

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.