Insändare

Får man inte bada på Utrustningskajen?

Bad Artikeln publicerades
Utrustningskajen på Varvsholmen – en lämplig badplats eller ej? Det undrar insändarskribenten.
Foto: Mats Holmertz
Utrustningskajen på Varvsholmen – en lämplig badplats eller ej? Det undrar insändarskribenten.

Sommaren har varit den varmaste sedan mätningarna startade för 260 år sedan och självklart har fler och fler sökt sig till vatten. Min 14-åriga son är en av de som vissa dagar valt att bada vid Utrustningskajen på Varvsholmen

Det är ett i mina ögon bra och säkert val när många av de andra badplatserna och bryggorna formligen svämmar över av människor. Utrustningskajen är allmän plats och ägs inte av bostadsrättsföreningar.

Nu får jag berättat för mig att de för ett par veckor sedan blivit tillsagda att det är badförbud på Utrustningskajen. De möts av en man som frågar om de är simkunniga och de svarar ja. Då får de frågan om de är läskunniga (charmigt) och svarar också ja. ”Tydligen inte” får de till svar och mannen pekar på en skylt som någon satt upp. Då Kalmar inte är så stort räcker det att nämna denna incident för några vänner så har de liknade historier att berätta-om boenden som på ett ganska otrevligt och hotfullt sätt kör bort människor från att bada på Utrustningskajen. Man får också veta att kommunen sägs nerringd av boenden som kräver att badförbud införs.

Jag har full förståelse för att man inte vill ha bad sena kvällar, precis som inga andra vill bli störda vid sina hem på kvällarna men då är det en ordningsfråga som ska lösas av polis och inte med ett totalförbud även dagtid.

Så nu är min fråga: Råder det badförbud på Utrustningskajen och vad grundar sig i så fall ett sådant beslut på? Att hänvisa till att det är farligt duger inte för då skulle kommunen varken byggt Kalmarsundsbryggan eller bryggan i Bergavik. De är minst lika farliga.

Om man som boende krävt förbud på grund av störningar och fått gehör kan alla vi andra som bor nära störande moment också kräva förbud? I så fall kan vi nog se fram emot stängning av Kalmarsundsbryggan där trafiken är det största störningsmomentet, stängning av järnvägen för att bo invid den är en plåga, stänga planerna på Långviken där musiken sprids över husen varje kväll, stängning av samtliga uteställen i stan och varför inte stänga hela E22 så blir vi av med bullret en gång för alla. Så härligt det skulle vara för sommarstaden Kalmar.

 

Förälder

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.