Insändare

Johan Persson (S): En ny simhall ska stå klar 2022

Insändare Artikeln publicerades

”I intervjun som gjordes med Barometern så var jag tydlig med att tidsplanen ligger fast, det innebär att simhallen ska vara klar 2022.”

Svar på insändare om en ny simhall i Kalmar:

Vi behöver bygga en ny simhall i Kalmar. Det har kommunfullmäktige beslutat liksom att den ska ligga i Snurrom och att det ska vara en 50 meters bassäng.

Just nu pågår det ett parallellt arbete med flera olika frågor. Det handlar om att färdigställa detaljplanen samtidigt som en översiktlig analys över bland annat infrastruktur och parker görs för hela området.

Det pågår också en dialog med region Kalmar län om huruvida deras behov av en bassäng ska inrymmas. Samtidigt görs analyser av vilket material som ska användas, jämförelser med andra kommuner rörande utformning och kostnader. Detta bara för att nämna något av det som nu hanteras parallellt.

Alla dessa delar ska vara klara under året och då ska också kommunfullmäktige fatta beslut i frågan. Först kommer dock kommunfullmäktige ta beslut om detaljplanen, det är själva grunden för en byggnation.

Kommunfullmäktige har också tagit beslut om att en upphandling av byggnation och drift ska göras för att jämföras med kommunalt ägande och drift.

I intervjun som gjordes med Barometern så var jag tydlig med att tidsplanen ligger fast, det innebär att simhallen ska vara klar 2022.

I samma intervju uttryckte jag min generella oro för de stora investeringar som hela kommunsektorn står inför.

Väldigt många av de anläggningar som byggdes på 70-talet ska nu ersättas samtidigt som behoven av nya investeringar till följd av fler barn och äldre blir allt större. Det är något som vi gemensamt måste hantera i kommunsektorn. Det är också något vi ska klara.

I Kalmar har vi de senaste 5 åren investerat för 1.8 miljarder utan att öka vår upplåning. Det gör att vi har goda förutsättningar framåt.

Vid sidan av ny simhall så startas nu också arbetet med att bygga en ny ishall.

Johan Persson (S)

Kommunstyrelsens ordförande

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.