Insändare

Empatin tycks ha ersatts av teknik

Insändare Artikeln publicerades

Hallå! Ja varför inte förbjuda tiggeriet?

Men i så fall bör kommunerna ta sitt ansvar och se till att de som tigger får det bättre i sina hemländer.

Nu finns det ingen sådan lag och därför gör inte kommunerna någonting.

Däremot finns det kyrkliga verksamheter som bjuder på mat och i bästa fall nattlogi, om man inte är berusad som en del behöver vara för att stå ut.

Och det finns faktiskt privatpersoner som sett till att en del romer fått de bättre, både här och i sitt hemland Rumänien. För vem tycker det är roligt att sitta utanför ICA och frysa?

Blir det ingen lagändring snarast, bör kommunerna gripa in ändå. Var tog medmänskligheten vägen? Den verkar ha försvunnit med tekniken, behovet att ständigt vara uppkopplad och bortkopplad från verkligheten.

Barbro Lindgren

Glömminge

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.