Insändare

Döderhultarn bör stå staty på torget

Aino Samuelsson ,

Veteranbilarnas uppställningar av forna tiders bilar har slutat för säsongen.

Nu har vi endast de erbarmliga röda kojorna att vila ögonen på. De som många undrar varför de uppställts på Brädholmen och som har varit hela sommaren.

Vi har behov av att få skåda vackra ting, såsom just automobiler och gamla storstilade hus snickarglädje. Synen av dessa fyller oss med förundran och längtan till forna tider.

Sucka av välbehag kan vi också vid åsynen av de små trähusen på Besvärsgatan och vid Fnyket. Och dess trappor ger en utmärkt motion som stärker benmusklerna. Raketgränd och Klysgränd är också utmärkta promenadstråk. Till all lycka har de undgått både rivningshysteri och bränder.

Vad kan mera önskas? Jo, att Döderhultarns torg ska göra skäl för sitt namn. Naturligtvis borde konstnären själv få stå placerad där. Kanske någon annan, nutida, konstnär kan få uppdraget att tälja Döderhultaren?

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.