Insändare

Det går inte att lita på posten längre

Insändare ,

Postnord, vid sortering av brev går något snett.

"Att få något personligt i brevlådan är extra uppskattat, särskilt eftersom en stor del av vår kommunikation sker digitalt".

Så står det på er hemsida. Jag har delat er uppfattning fram till påskveckan. Då blev jag påmind om fler händelser:

Jag fick ett brev från Transportstyrelsen att min bil var försatt med körförbud på grund av utebliven fordonskatt.

Jag ringde upp Transportsstyrelsen. Den hade skickat ut en faktura som aldrig kom i min brevlåda.

Förhandla med staten var lönlöst. Det var mitt ansvar att se till när förfallodagen var att betala fordonskatt. De tillkom också en förseningsavgift.

Jag prenumererar på utgivna ostämplade svenska frimärken. Fick en påminnelsefaktura att jag inte hade betalat. Har aldrig sett månadsutgivningen av frimärken eller fakturan.

Ringde upp fick en ny utgivning och faktura i brevlådan. Tack för att jag blev betrodd och slapp förseningsavgift.

Skickade ett födelsedagskort på en tisdag till en vän i Nybro för att förvissa mig att det skulle komma fram innan helgen. Det kom fram på måndag efter helgen .

Skickade ett examenskort till mitt syskonbarn i Gävle, som aldrig kom fram.

Jag skickade tre påskkort till mina barnbarn i Alstermo. Två barnbarn fick påskkort på tisdag i påskveckan. Det tredje barnbarnet kollade brevlådan onsdag och torsdag, inget kort.

Sedan kom påskhelgen. Vi anlitade en privat brevbärare som smög tidigt på påskaftons morgon och lade ett påskkort med frimärke på i brevlådan. Påskhelgen var räddad.

Yvonne Malmgren

Nybro

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.