Insändare

Det behövs fler tider för vaccinering

Insändare Artikeln publicerades

Att vaccinera sig och undvik influensa kan bara ske onsdagar 13.30 –16.00, varför finns det inga kvällstider?

I annonser informerar Landstinget i Kalmar län : ” Vaccinera Dig och undvik influensa. Öppen mottagning vid landstingets alla hälsocentraler onsdagar i november mellan klockan 13.30 – 16.00”.

Det är ett mycket lovvärt initiativ av landstinget men det som undertecknad reagerar på, är att möjligheten för länets invånare att kunna ta del av erbjudandet, är att de som jobbar dagtid måste ta ledigt från jobbet, för att kunna ta sprutan.

För många kommer detta innebära med resa och väntetid vid mottagningen, att sprutas omkostnader för den enskilde blir omfattande. Vilket kan få till följd att man av ekonomiska skäl, avstår att ta sprutan.

Om landstiget menat att alla länsbor – utan ekonomiska uppoffringar - skulle kunna ta del av erbjudandet, borde det även funnits kvällstider.

Jan-Ingemar Lundström, Kalmar

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.