Insändare

Därför är det bättre med en gemensam bastu

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Anders Wiklund/TT

En gemensam bastu kan skapa en lugn och trygg miljö för alla, oavsett kön. Vattenpalatsets vd svarar på kritiken om en gemensam bastu för män och kvinnor.

Till att börja med har även ett medborgarförslag på samma ärende inkommit till Mönsterås kommun, tidningen har även publicerat en sammanfattning av medborgarförslaget.

Ett yttrande på medborgarförslaget kommer inom kort och vårt svar nedan bör därför enbart ses som ett kort svar på din och övrigas frågor om bastun. Då ett längre beskrivande svar är att vänta i yttrandet genom kommunfullmäktige.

Vattenpalatsets mål med övervåningen och ombyggnationen är att skapa en trygg, lugn och tillgänglig yta för alla oavsett kön. En gemensam bastu är en av lösningarna i detta. De flesta nya bad och spa-anläggningar gör just gemensamma bastuanläggningar av denna anledning.

Genom ombyggnationen hoppas vi skapa en större, säkrare och mer trivsam och tillgänglig relaxanläggning än tidigare. Kom gärna och ta del av de ritningar som finns på plats i Vattenpalatsets reception eller på vår hemsida och Facebooksida för en rättvis bild av hur det kan komma att se ut. Vi svarar gärna på dina eventuella frågor och funderingar också direkt på plats hos oss eller via telefon och mejl.

Oscar Ekstam

Vattenpalatset VD

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.