Insändare

Dålig information om Ironman

Insändare ,

Den 18 augusti kom vi till Öland från Ludvika och Stockholm för att delta i en begravning i Mörbylånga kyrka.

Vi var totalt sju personer i tre bilar som hade hyrt stuga i Färjestaden. Vi checkade in på torsdagen och skulle åka hem på lördagen.

Väl på plats konstaterar vi att det ska vara Ironman och att trafiken mellan Färjestaden och Mörbylånga, Ölandsbron och i Kalmar skulle påverkas.

På fredagen försökte vi läsa oss till denna information på Kalmar och Mörbylånga kommuns hemsidor och fick veta att avstängningar och störningar skulle förekomma. Väg 943 som går direkt ­utanför Talluddens campingskulle stängas av men boende skulle med hjälp av vakter kunna köra över vägen.

Vid ankomst till campingen på fredag kväll fanns ingen information om att vi skulle vara ­instängda på morgonen. Inga skyltar vid infarten, ingen information från stuguthyrare.

Vi checkade ut 11.00. Vid utfarten från campingen konstaterade vi att tävlingen pågick för fullt. Vi talade med vakterna och en av dessa ringde en tjej, Martina som verkar vara ansvarig på plats i Färjestaden.

Vi fick till svar att vi måste vänta en timme tills det lugnade ned sig.

Först efter påtryckningar, efter två timmars väntan, fick vi tillåtelse att åka ut på vägen.

Detta borde ha gått att lösa på smidigare sätt. Vi är inte hemmahörande på Öland, i Kalmar eller närliggande kommun och kan väl inte förväntas att behöva söka information mer vittgående än den som ges via respektive kommuns hemsida.

Nu hade vi ingen tid att passa men hade jag haft detta hade jag forcerat en avspärrning med eventuella konsekvenser både för mig och för deltagande.

Jag brukar tycka att det är kul med evenemang men detta var dåligt ­genomtänkt av arrangörer och kommuner.

Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.