Insändare

Bryggrester stör promenadstråk

Naturälskande promenör ,

Sedan nästan ett år tillbaka i tiden ligger resterna av en gammal brygga i strandlinjen på kommunens mark vid Bergaviks badplats.

Bryggskrotet består av söndrigt virke och flytblock av frigolit. Frigoliten smulas sönder och småbitarna sprids ut över vattnet och gräsmattan.

Att följa stranden vid promenader och njuta av fågellivet i viken är mångas stora intresse, en upplevelse som störs av att plötsligt hamna vid ett skrotupplag.

Bryggresterna härrör från en "privatägd" brygga för ett tiotal intressenter som bor i närområdet.

Enligt djungeltelegrafen kommer skrotet att ligga kvar för att tas bort sedan. Ett sedan som är synnerligen avlägset.

Jag finner det lämpligt att skrotet tas bort snarast möjligt av ansvarstagande medlemmar i bryggföreningen och att kommunen hjälper till med "morot och piska". Det blir dyrt att plocka små kringflygande frigolitbitar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.