Insändare

Biskopen tar ingen hänsyn till oss ateister

Kerstin Lantz, ,

Biskop Fredrik Modéus skriver att han vill visa gästfrihet mot människor av annan tro, men ingenting om att han vill göra det mot oss som inte har någon tro alls.

Mitt och många andra människors behov av att få slippa böneutrop är minst lika starkt som de muslimska invånarnas behov av att få ta del av det.

Dessutom finns det många människor, både muslimer och sådana av annan tro, som inte vill ta del av böneutropen. En del far direkt illa av att behöva göra det.

Biskopen menar att religionsfrihet handlar om allas rätt att få utöva sin religion.

Det är förvisso riktigt. Men man kan utöva sin religion på så många olika sätt. Böneutrop i det offentliga rummet är definitivt inte förutsättningen för detta.

Religionsfrihet är också frihet att få slippa religion på gator, torg och bostadsområden. Jag förstår att man som troende vill synas och höras.

Men många av oss, som vet hur mycket elände kristendomen och islam har ställt till med så, upplever missionerande som kontraproduktivt.

Det som gör att jag är mest oroas över biskopens åsikter är dock att böneutrop kommer att leda till att Sverige glider än mer isär.

Och vad segregation leder till är väl de flesta av oss vid det här laget väl medvetna om.

Här läser du biskop Fredrik Modéus insändare i Barometern.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.