Insändare

Bilister struntar i att hålla farten

Insändare Artikeln publicerades

Jag bor i Lindsdal, längs Nils Holgerssons väg.

På vägen är det först en ganska lång 70-sträcka men som senare blir 40 kilometer i timmen, precis innan gångbron.

Konstigt nog så är de få förare som passerar här som verkar kunna läsa skyltarna. Såväl yrkestrafik, hemtjänst, bussar och så vidare verkar inte uppmärksamma dessa skyltar.

Jag har varit i kontakt med polis och kommun då jag tycker det är provocerande att folk blåser förbi här i 80 och ibland säkert över 100 kilometer i timmen. Man blir inte förvånad om man blir omkörd trots att det finns fotgängare, barn, cyklister, utfarter och djur!

Hade det varit utanför ditt hus, i närheten av dina barn och dina djur vilken hastighet hade du då valt?

Tyvärr så har ju polisen begränsade resurser nu förtiden och mindre lämpade bilförare är väl medvetna om detta och vet väl att risken att få böter är liten.

Brumma

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.