Insändare

Insändare: ”Bättre planering kan rädda IVA”

Insändare Artikeln publicerades

Här sitter jag med 88-åriga morsan vid köksbordet och samtalar om dramat med IVA-nedläggningen i Oskarshamn.

Oskarshamns sjukhus, huvudentrén.
Oskarshamns sjukhus, huvudentrén.

Morsan har jobbat som sjuksyrra på ett sjukhus, i mer än 40 år.

Hur organiserar man personalen på ett sjukhus? Vissa avdelningar har alltid skiftande beläggning, av naturliga skäl. På akutmottagningar, BB, bårhus och intensivvårdsavdelningar.

Meningen med en intensivvårdavdelning är att tillhandahålla platser i fall det händer något allvarligt. Jag förstår överhuvud taget inte att man argumenterar med "beläggningsstatistik".

Morsan har själv jobbat på olika sjukhusavdelningar, bland annat på IVA. När det var lugna perioder så lånades IVA-personalen ut till andra avdelningar på sjukhuset. Hjälp behövs överallt. Hur svårt kan det vara för sjukhuset personalplanering att fixa det?

Ursula Muller

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.